Днес приключват засилените проверки за алкохол и наркотици на Пътна

...
Днес приключват засилените проверки за алкохол и наркотици на Пътна
Коментари Харесай

Засилени проверки за алкохол и наркотици в акция на Пътна полиция

Днес завършват засилените инспекции за алкохол и опиати на " Пътна полиция ". Акцията е по линия на TISPOL и се организира на територията на цялата страна. Данните демонстрират, че точно използването на алкохол е една от водещите аргументи за тежките произшествия на пътя освен у нас, само че и в Европа.

При следващата нощна акция на пътя наоколо до Студентски град в София, служителите на реда лишават три шофьорски книжки поради насъбрани неплатени санкции. Един от колите пък е спрян от придвижване поради липса на " Гражданска отговорност ".

Това е втора сходна интервенция в границите на тази година.
Инспектор Чавдар Кочев, " Пътна полиция " ГДНП: При предходната интервенция бяха установени 66 водачи, които ръководят МПС-та след приложимост на алкохол. Практиката демонстрира, че когато има изключително засилен надзор, водачите са по-внимателни и по-предпазливи.
Данните на " Пътна полиция " демонстрират, че към момента не малко водачи сядат зад кормилото след приложимост на алкохол и опиати.

От началото на годината на градус са хванати над 11 000 водачи на територията на цялата страна. При централизация на алкохол в кръвта от 0.5 до 1.2 промила глобата е от 500 до 1000 лв., дерегистрация на автомобила и до една година възбрана за шофиране. Над 1.2 промила наказванията могат да доближат до 5 години затвор.
Инспектор Чавдар Кочев, " Пътна полиция " ГДНП: Ако се откаже тестът, глобата е до 2 000 лева, отнемане от право за ръководство до 2 години и в случай че лидерът е притежател на автомобила, се дерегистрира.
Съветът на пътните служители на реда е след приложимост на алкохол да не се сяда зад кормилото най-малко 8 часа.

От първи януари до края на октомври са станали над 5 000 хиляди тежки произшествия. 66 от случаите, при които са починали 7 души, а близо 100 са били ранени, са породени от пияни или дрогирани водачи.
  Засилено полицейско наличие по пътищата след зачестилите произшествия с деца Засилено полицейско наличие по пътищата след зачестилите произшествия с деца
Засилено полицейско наличие на местата с централизация на пътни произшествия в тъмната част на денонощието. Екипите ще бъдат ситуирани на територията...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР