Днес представителни на хидроенергийния сектор се срещат със служебния министър

...
Днес представителни на хидроенергийния сектор се срещат със служебния министър
Коментари Харесай

Ивайло Ангелов: 250 ВЕЦА са пред спиране

Днес представителни на хидроенергийния бранш се срещат със служебния министър на районното развиване и благоустройсто, поради противоречиви ремонти в нормативни актове, които ще доведат до затварянето на 29 ВиК централи до края на тази година и още десетки през идната. " Очакваме на срещата с министър Комитова казусът да се позволи , който е бездънен и нарастващ.

Този проблем визира цялата хидроенергетика на България, а доста скоро той ще засегне и всички други подоползватели и водо производители, ВиК сдруженията на територията на цялата страна, напоителни системи и индустриални предприятия ", той е уточни пред БНР Ивайло Ангелов, член на Управителния съвет на Съюза на производителите на екологична сила.

 250 ВЕЦА са пред прекъсване и към 20 на 100 тока на България ще спре , предизвести Ангелов. Цените на тока ще се взривят . Огромен удар ще бъде против всички - и бизнес и битови консуматори. Тока ще скочи още нагоре ", съобщи още Ангеров.

" И това поради буквичката на закона. И няколко лица, които изнудват и заплашват обикновено работещата държавна администрация, заливайки я с десетки тъжби и на процедура блокираха работата на държавните органи.

Водноелектрическа централа създава най-чистата сила, на ниска цена ток и без да трансформира реките и водите ", уточни още Ангелов.

" Последите години нашето законодателство не е било синхронизирано с европейското. Ние желаеме да се сътвори промеждутъчен подзаконов акт под формата на разпоредба, която да регламентира работата на тези законно въведени в употреба уреди ", сподели пред БНР Иво Арсов, ръководител на Управителния съвет на Съюза на производителите на екологична сила .

" Следващия парламент ще може да направи и хармонизацията на законодателството ", счита Ангелов.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР