Днес преди обяд все още на места в Източна България

...
Днес преди обяд все още на места в Източна България
Коментари Харесай

До 20 градуса днес, ще има ли валежи и захлаждане

Днес преди обяд към момента тук-там в Източна България ще превалява слаб дъжд, само че и там преваляванията ще спрат, а към обяд и облачността ще се раздра и намалее до най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Дневните температури едва ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат 15° и 20°, в София - към 15°. През нощта против понеделник от запад ще стартира ново нарастване на облачността, най-вече междинна и висока. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи Българска телеграфна агенция.

Черно море

По Черноморието в утринните часове към момента тук-там ще превалява слаб дъжд, само че в развой на прекъсване. Около обяд облачността ще се раздра и намалее до най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максимални температури: 14°-18°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението само че морето ще бъде 1-2 бала.

Планините

Над планините преди обяд облачността ще е забележителна и към момента тук-там в масивите от източната половина от страната ще има превалявания. Около и след обяд облачността ще се раздра и намалее до най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен
Всичко за Вашата сватба
северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 3°.

Понеделник

В понеделник ще духа сдържан и мощен юг-югозападен вятър и към момента ще е топло, само че вечерта и през нощта против вторник, с превръщане напразно от северозапад, бързо ще нахлува леден въздух . Облачността ще се усили, към и след обяд и през нощта против вторник от запад на изток ще превали дъжд, тук-там с гръмотевици. Има нараснала възможност на обособени места преваляванията да са обилни, а в нощните часове - и за превалявания от сняг в планинските региони. 

Вторник

Във вторник ще бъде относително студено; ще остане прохладно, ще доминира облачно време, на обособени места със слаби превалявания, най-вече от дъжд, само че в планинските и североизточните региони е допустимо дъждът да се примесва със сняг; в планините преваляванията ще са от сняг.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg