Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, но през деня

...
Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, но през деня
Коментари Харесай

Прогноза за времето – 8 февруари

Днес преди обяд ще доминира слънчево време, само че денем облачността още веднъж ще се усили. Ще остане съвсем без дъжд. Североизточния вятър последователно ще отслабне. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 0° и 5°, по ниски в източната част на Северна България – сред минус 3° и 0°, в София към 2°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от междинното за месеца и денем още малко ще се увеличи.
Над Черноморието ще доминира слънчево време, в следобедните часове с краткотрайно нарастване на облачността. Ще духа сдържан до мощен северен вятър, който пред деня последователно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат сред 0° и 3°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, само че постепенно ще отслабва.
В планините облачността ще бъде най-вече забележителна и на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан до мощен, по най-високите върхове и плевел северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към минус 4°, на 2000 метра – към минус 8°.
През нощта против неделя вятърът в доста региони ще стихне, ще се обясни и минималните температури ще бъдат най-вече сред минус 12° и минус 7°, в обособени региони до към минус 15°. В неделя ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще стартира стопляне. В понеделник вятърът от югозапад ще се усили. Дневните температури още ще се покачат. Облачността от запад, висока и междинна, ще се усилва, до вечерта ще се вплътни и в крайните северозападни региони ще превали слаб дъжд. През нощта против вторник и във вторник и тук-там в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд, в регионите с надморска височина над 800-1000 метра – слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде сдържан, краткотрайно мощен. Температурите ще се покачат още, по-чувствително минималните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР