Днес преди обяд ще е предимно слънчево, но ще е

...
Днес преди обяд ще е предимно слънчево, но ще е
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър

Днес преди обяд ще е най-вече слънчево, само че ще е прохладно. Ще духа мощен и стремителен вятър от юг-югозапад. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно в Източна България, и ще стартира да нахлува леден въздух. Облачността ще се усили и до вечерта от запад на изток ще превали дъжд, тук-там съпроводен с гръмотевици. На обособени места преваляванията ще са обилни, а в нощните часове в планинските региони дъждът ще се примесва със сняг.

Дневните температури ще са високи и оптималните ще бъдат най-вече сред 16 и 21 градуса, само че до вечерта бързо ще се намалят, в София към 16°. Минималните температури ще бъдат сред 4 и 9 градуса, в София към 6°. Преди обяд над планините ще доминира слънчево време, само че ще е прохладно. Ще духа мощен до плевел югозападен вятър. След обяд от запад облачността ще се усилва. Ще има превалявания от дъжд, тук-там интензивни, а в обособени региони и съпроводени с гръмотевици. Над към 1800 метра преваляванията ще са от сняг. Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. 

През нощта против вторник с понижението на температурите границата на снеговалежа ще се
Всичко за Вашата сватба
намалява. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра към 2°. През идващите два дни ще е прохладно и относително студено за края на март. В сряда минималните температури ще бъдат сред минус 3° и 2°, а оптималните сред 7 и 12 градуса. Облачността ще бъде променлива, постоянно забележителна, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд, в планинските и североизточните региони - сняг. В четвъртък ще стартира стопляне. След краткотрайно понижение облачността още веднъж ще се усили и до вечерта тук-там в Западна България ще превали дъжд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg