Днес повече от всякога се нуждаем от йога и медитация

...
Днес повече от всякога се нуждаем от йога и медитация
Коментари Харесай

Пловдивски дядо изуми с йога! Даде съвет за вечна младост

Днес повече от всеки път се нуждаем от йога и медитация всекидневно и непрекъснато, с цел да запазим душeвността и здравето си. Девизът на йога е: Бъди добър, прави положително. Древната школа е потвърдила се през вековете система за самоусъвършенстване на физиката и духа “, споделя Иван Гарабитов във връзка честването на 21 юни за първи път в България на Международния ден на йога.

Гарабитов, който неотдавна навърши 76 години, практикува йога от 1955 година Той е почитател на Учителя Венцислав Евтимов и възпитаник на Шри Чинмой, основателят на философията за себенадминаването - вроденият подтик на всяко човешко създание за интелектуална, креативна и духовна еволюция.

Известният български гуру в здравословното намаляване и подмладяване дава 5 елементарни съвета за подсилване на физиката, имунитета и душeвността, 5 правила за изкуството на дълголетието - по какъв начин да останем млади, здрави и мощни:

1. Дишането би трябвало да е надълбоко и умерено, с цел да успокои мозъка и усъвършенства съня. Когато, някой вдишва и издишва през устата, той е болен.

2. Мисленето - в случай че сме уверени, че няма избавление от заболяването, няма по какъв начин да оздравеем. Трябва да мислим положително, което ще ни помогне да реализираме чудесно здраве и спокоен разум. Алчността, завистта, злобата вършат хората нещастни, унищожават душeвността. Когато душeвността боледува, боледува и физиката.

3. Водата – тя е лекарство, в случай че се приема 45-50 минути преди и след хранене, и отрова по време на хранене, тъй като разрежда стомашните сокове и стартира нарушение на обмяната на веществата. Тогава идват и заболяванията.

4. Хранене – боледуваме, освен тъй като одобряваме нездравословна храна, само че и не ядем вярно. Правилно е да се храним повече пъти на ден с по-малки дози. Преяждането вреди. Дъвчете всяка хапка най-малко 32 пъти.

5. Движение - в случай че методът ни на живот не обезпечава задоволително придвижване на мускулите и ставите с времето се появяват заболявания и дискомфорт. Затова би трябвало всекидневно да се движим.

В уеб страницата на Център Гарабитов има разказани медитативни извършения за начинаещи, които всеки може да направи у дома. „ Ние връщаме годините обратно “, споделя Гарабитов и безапелационно самичък го показва.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР