Днес посланикът на Великобритания у нас Роб Диксън връчи акредитивните

...
Днес посланикът на Великобритания у нас Роб Диксън връчи акредитивните
Коментари Харесай

Роб Диксън връчи акредитивните си писма на президента

Днес посланикът на Англия у нас Роб Диксън връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на. Церемонията бележи формалното начало на мандата му като дипломат в България. Посланик Диксън беше съпроводен от своето семейство и нашата победителка от „ Посланик за един ден “ 2020 – Ивелина Иванова, оповестиха от Британското посолство в София.

“Г-н Президент на Република България, имам достойнството да Ви връча акредитивните писма, с които Нейно Величество Елизабет Втора, Кралица на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия, ме акредитира като ексклузивен и пълномощен дипломат в Република България ", съобщи пред Радев Роб Дискън

Сн. British Embassy

Негово превъзходителство посланикът увери, че работи за подсилване съдействието сред Англия и България като дългогодишни другари и равноправни сътрудници. Диксън дефинира връзките сред двете страни като значими.

Сн. British Embassy

Първият формален акт на дипломат Диксън беше да постави венец на Паметника на незнайния боец в София дружно с капитан I сан Тим Фърнс, аташе по защитата на Англия. След церемонията дипломат Диксън означи мотива с обичаен Vin d'Honneur банкет и се срещна с български сътрудници и другари, както и сътрудници от други посолства.

Сн. British Embassy
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР