Днес Porsche разпространи първата официална информация за новото 911 GT3

...
Днес Porsche разпространи първата официална информация за новото 911 GT3
Коментари Харесай

Новото Porsche 911 GT3 RS стартира от 230 000 евро

Днес Porsche популяризира първата публична информация за новото 911 GT3 RS, което към този момент е налично за поръчка на базова цена от 229 517 евро (цена за Германия).

От Porsche споделят, че новото 911 GT3 RS се възползва оптимално от технологиите и решенията, с които разполага и е натрупала през годините марката на спортна писта, включително олекотяването на структурата, задвижването и не на последно място аеродинамиката.

С осъществяването на охладителната система с един централен нагревател в междинната част на носа на автомобила, екипът зад новото Porsche 911 GT3 RS е получил опция да интегрира дейни аеродинамични детайли както в предната, по този начин и в задната част на купето. Като краен резултат от това си конструкционно решение, новото Porsche 911 GT3 RS дава обещание изключителна непоклатимост при високи скорости с спомагателна притискателна мощ от 409 кг при придвижване с 200 км/ч и 860 кг при 285 км/ч.

Новото 911 GT3 RS е и първото Porsche, което получава DRS (Drag Reduction System) система за понижаване на въздушното противодействие и по-висока скорост на придвижване на пистата.

Респектиращият със своите размери заден спойлер пък е изпълнен с два хоризонтални елемента- един неподвижен (горен, който за първи път в историята на марката е по-висок от общата височина на колата) и един с хидравлично контролиране.



Новото 911 GT3 RS идва с три съществени режима на работа- Normal, Sport и Track, като последният може да бъде в допълнение персонализиран.

Двигателят на 911 GT3 RS е четирилитров, шестцилиндров с оптималната мощ от 525 конски сили и е смесен със седемстепенна PDK роботизирана предавателна кутия.

Автомобилът, който може да бъде изпълнен и с пакети Clubsport и Weissach, е в положение да се форсира от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди и да развие оптималната скорост на придвижване от 296 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР