Днес поредният „Випуск 2023” курсанти от Военноморското училище "Н.Й.Вапцаров" в

...
Днес поредният „Випуск 2023” курсанти от Военноморското училище "Н.Й.Вапцаров" в
Коментари Харесай

Курсанти от Военноморското училище се заклеха

Днес следващият „ Випуск 2023” курсанти от Военноморското учебно заведение "Н.Й.Вапцаров " в морската столица поставиха войнска клетва на плаца на учебното заведение.

21 млади курсанти, от които 14 младежи и 7 девойки, и 20 военни лекари, от които 9 младежи и 11 девойки прекрачиха прага на Морското учебно заведение на 10 август т.г. Курсантите за Военноморски сили ще се образоват по специалността „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо ниво”, в три специализации: „ Корабоводене за ВМС”, „ Корабни машини и механизми за ВМС” и „ Военноморски информационни и радиотехнически системи за ВМС”. Курсантите са от цялата страна.

През тази образователна година за повторно в България Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов” – Варна (МУ-Варна), взаимно с Военномедицинска академия – София (ВМА) и Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров” (ВВМУ), оферират опция за образование по компетентност „ Военен доктор “, заяви организация Булфото. Обучението се организира по едно и също време в МУ-Варна, ВМА и ВВМУ, в постоянна форма с дълготрайност 6 години. След довеждане докрай на цялостния курс на образование, студентите ще получат образователно-квалификационните степени (ОКС) „ магистър “ по специалността „ Медицина” от МУ-Варна и ОКС „ бакалавър “ по специалността „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо ниво”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР