Днес по случай празника на лекаря бе направено дарение на

...
Днес по случай празника на лекаря бе направено дарение на
Коментари Харесай

Дариха втория кувьоз в СБАГАЛ Проф. Д-р Д. Стаматов от пластмасовите капачки

Днес по случай празника на лекаря бе направено подаяние на втория кувьоз в СБАГАЛ " Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна ", който е закупен със средства от събрани и предадени пластмасови капачки за преработване дружно с дарения.

Следващото огромно събиране на пластмасови капачки ще се организира в средата на месец април 2019 година под надпис Празник на преработването " Аз Вярвам и Помагам 2 "!

Припомняме, че 21 тона капачки или общо 21 млн. капачки, бяха събрани при последната дарителска акция във Варна на съдружие " Аз имам вяра и оказвам помощ ". Те са били употребявани за закупуването на два неонатални инкубатора на обща стойност 16 800 лева с Данък добавена стойност.

Броят на капачките е толкоз огромен, че с тях можем да напълним два пъти басейн " Приморски ", обясни преди време ръководителят на организацията.

От старта на акцията във Варна през 2015 година досега са събрани общо 69 тона капачки, с които са осъществени общо три дарения на бебетата в морската столица. Две от даренията са съвременна инсталация за новородените в МБАЛ " Св. Анна ", а едното е за АГ-болница във Варна. 

В акцията са се присъединили децата от всички детски градини, детски ясли и някои учебни заведения във Варна, а в последната обществена акция  към 15 000 души освен о Варна, а и от други градове в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР