Днес по обяд започна протест пред имот на бизнесмена Иво

...
Днес по обяд започна протест пред имот на бизнесмена Иво
Коментари Харесай

Бареков на протест в Буджака: Прокопиев и Доган заедно управляват България

Днес по обяд стартира митинг пред парцел на предприемача Иво Прокопиев в местността Буджака край Созопол, проведен от някогашния евродепутат Николай Бареков. По думите му парцелът, издигнат над скалите, стопира достъпа до морския бряг и забележителната околност Райския залив. Протестът ще премине под надпис „ Върнете Буджака на хората “.

По информация на БНР близо 20 души с плакати, съдържащи разнообразни квалификации за ръководителя на "Да, България " Христо Иванов и обвинявания, че е прислужник на олигархията, са се събрали пред парцела на Прокопиев и парцели на други частни притежатели, които се намират над емблематичната канара „ Германката “ в местността Буджака. Протестиращите упрекват Иванов и други представители на коалиция „ Демократична България “, че са организирали всеобщото вървене на плаж в парк „ Росенец “ край така наречен летен сарай на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган, а не са на този митинг. Бареков твърди, че в Буджака има заграбен частен плаж, както и стеснен достъп до брега.

Протестиращите са сложили трикольор на една от оградите, която препречва пътя до скалите и са тръгнали по стръмна пътека, отвеждаща до брега, с крясъци „ Прокопиев, излез “.

По-рано някогашният евродепутат прикани от профила си във Facebook към митинга да се причислят Христо Иванов и деятеля на "Демократична България Ивайло Мирчев, които бяха уредници на акцията в парк „ Росенец “.

Според инспекция на Националното радио край парцела на предприемача Иво Прокопиев е оставена пътека, която води до морския бряг. В местността Буджака има 3 парцела, които стопират достъпа до морския бряг, само че те се намират в северната част на зоната, съобщи кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

"От това, което на прима виста се вижда и по документи - няма заварден плаж, тъй като просто там плаж няма. Законът за устройство на черноморското крайбрежие задължава притежателите да обезпечават алеи до морски плажове, изясни Янакиев.

"Кметът на Созопол извънредно некадърно се пробва да изясни, че има разлика сред скали и морски бряг. Всичко е морски бряг, всичко! По Конституция морето е общо “, акцентира Бареков.

"Прокопиев и Доган дружно ръководят България през последните 20 години, Бойко Борисов беше една маска. Те взеха решение в този момент, че е време да го сменят. Зад кулисите беше Доган, а начело - тъй като са по-симпатични - бяха хората на Прокопиев ", разяснява той и прикани водача на „ Да, България “ Христо Иванов на спор за зависимостите му от Иво Прокопиев и от Ахмед Доган.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР