Днес откриват международния филмов фестивал Любовта е лудост във Варна.

...
Днес откриват международния филмов фестивал Любовта е лудост във Варна.
Коментари Харесай

Откриват 28-ия международен филмов фестивал Любовта е лудост във Варна

Днес откриват интернационалния кино фестивал " Любовта е полуда " във Варна. Това е един от старите фестивали във Варна, с прожекции от зората на демокрацията.
Тази година по традиция филмите в конкурсната стратегия са 12. Сред тях изпъкват шведският " Късче от сърцето ми " и унгарският " Дълга приказка ", а откриването бе с френския шлагер " Как да бъдеш добра брачна половинка ". Повече за програмата на фестивала може да видите
Както всяка година и този път в програмата има защита селекция, включваща най-хубавото от огромните кинофестивали със международен авторитет.
И този път по аления килим ще преминат българските звезди от театъра и киното. Това са едни от най-хубавите и обичани български артисти, измежду които Михаил Мутафов и Мариус Донкин. Младежкият модул този път е без жури, само че има прожекции в границите на фестивала. Журито на конкурсната стратегия пък е от трима души - Антония Ковачева от българската филмотека, Свен Тадикен от Германия и представителят на Румъния Богдан Йонеску. Предстоят вълнуващи дни с фестивала, като филмите са над 60 и са от целия свят. Сред тях са и български оферти, като " Ятаган ", " Като за последно " и " В кръг ".
Гостите и жителите на град Варна могат да се насладят на богата кино стратегия и отпивайки от коктейлите на плажа да съчетаят лятната почивка с качествени прожекции.
 
Автор: Мая Джамбазова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР