Днес отбелязваме 148 години от гибелта на националния ни герой

...
Днес отбелязваме 148 години от гибелта на националния ни герой
Коментари Харесай

Тетевен отбеляза 148 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски

Днес означаваме 148 години от гибелта на националния ни воин - Васил Левски. Пред паметника на Апостола на свободата в гр. Тетевен своята респект и благодарност към живота и делото му отдадоха кметът на Община Тетевен – доктор Мадлена Бояджиева, зам.-кметовете Борис Врабевски и Красимир Красимиров, ръководителят на Общински съвет – Тетевен – Мария Стойчева, общински съветници, учители и възпитаници, жители.

Каквото и да кажем за Васил Левски, в никакъв случай няма да е задоволително, с цел да опише неговата велика персона. Един същински българин, пожертвал себе си за свободата на България. Дарен с ореола на безсмъртието, той се трансформира в образец за всички нас, за човешкото достолепие и предаността към Отечеството. Това сподели доктор Бояджиева пред паметника на Дякона.
Тя добави още, че животът и делото на Левски са измежду най-светлите образци на всеотдайност и мъжество в българската история. С неговата гибел България губи не просто въодушевен и предан на делото на родината бунтовник, а един от най-проникновените визионери на своето време.

Букети и цветя бяха поднесени от името на Община Тетевен, Общински съвет – Тетевен, НПГГСД „ Сава Младенов “ - гр. Тетевен, ДГ „ Васил Левски “ – гр. Тетевен, Исторически музей – Тетевен, жители, политически партии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР