Днес отбелязваме 145 години от гибелта на знаменития български революционер

...
Днес отбелязваме 145 години от гибелта на знаменития български революционер
Коментари Харесай

Видин се поклони пред подвига на Ботев и загиналите за свободата на България

Днес означаваме 145 години от гибелта на популярния български бунтовник и стихотворец Христо Ботев и почитаме паметта на всички герои, жертвали себе си в името на свободата и независимостта на Родината.
Кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова се поклониха пред паметника на Ботев в града и сервираха венец. „ Втори юни е и драматичен, и популярен ден в историята, тъй като дава национално самочувствие на нашия народ, а българският дух се извисява до небесата. Независимо от това, че Община Видин не можа да означи с нормалната гала тази дата и да има по-голямо наличие на жителите, ние я почитаме по един заслужен метод, както и нощес отбелязахме 171 години от въстанието през 1850 година в село Градец. Трябва да се гордеем с нашата памет, с нашите герои като Ботев и Левски, като Раковски и Райна Княгиня, и всички почтени българи. Нека носим в сърцата си техния героизъм! “ – съобщи кметът пред медиите.
 Жителите на село Градец означиха 171 години от въстанието в Северозападна България Жителите на село Градец означиха 171 години от въстанието в Северозападна България
По традиция честването в памет на починалите в Пашапетковата безредица, както локалните хора назовават въстанието, се организира в местностт...

Венци и цветя бяха поднесени от регионалния шеф на Област Видин Огнян Асенов, от ръководителя на Общинския съвет Генади Велков, от Видинска света митрополия, от ОД на Министерство на вътрешните работи, от чиновници в Общинската администрация, представители на държавни и културни институции, сдружения, учебни заведения, жители.
Точно в 12.00 часа всички присъстващи сведоха глава под звука на сирените, в символ на поклонение пред делото на Христо Ботев и на починалите за свободата на България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР