Днес от запад облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над източните ...

Днес от запад облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над източните

Слънцето наднича зад облаците, леко затопляне, на места до 16 градуса

Днес от запад облачността ще се раздира и понижава, най-късно над източните региони. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат между 11 и 16 градуса. Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще се задържи по-високо от междинното за месеца, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието през по-голямата част от деня облачността ще е забележителна, късно след пладне от запад ще се раздира и понижава. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е най-вече забележителна, след обяд ще се раздира и понижава. Ще остане прохладно с сдържан и краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 8 градуса, на 2000 метра - към 2 градуса.

В неделя вятърът ще стихне, времето ще е предимно слънчево. Сутринта тук-там в низините и котловините ще е мъгливо.

Минималните температури ще са сред 0 и 5 градуса, а оптималните ще са сред 12 и 17 градуса.

В понеделник от запад ще стартира нарастване на облачността, което до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. Привечер и през нощта тук-там в Западна България ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад. Температурите ще са без основна смяна.

Източник: Национален институт по метеорология и хидрология

Източник: novinite.bg