Днес от телекомуникационния гигант Huawei споделиха, че бизнесът им в

...
Днес от телекомуникационния гигант Huawei споделиха, че бизнесът им в
Коментари Харесай

Huawei: Бизнесът ни с 5G върви както обикновено, въпреки санкциите на САЩ

Днес от телекомуникационния колос Huawei споделиха, че бизнесът им в региона на 5G не е обиден от глобите на Съединени американски щати.

„ Ясно мога да заявя пред всички, че актуалните 5G решения, които предлагаме, не са наранени от глобите. Напълно подсигуряваме на всички, които са подписали контракти с нас и ще подпишат такива за напред, че ще доставим оборудването без проблем. “, сподели Ken Hu, заместник-председател на компанията, по време на конференция на Световния мобилен конгрес (MWC) в Шанхай.

Тръмп и администрацията му се пробват да накарат други страни да забранят оборудването на Huawei за мрежите си. С навлизането на 5G мрежите това може да е огромен удар, защото се чака Huawei да има съществена роля в процеса.

Компанията е подписала 50 контракта за 5G, като болшинството от тях са с европейски клиенти. Ще поддържат вложенията си в развиването на стандарта, а даже може да ги усилят.

„ Вече сме вложили $4 милиарда в 5G и нашата капиталова тактика няма да се промени за идващия стадий “, прибавя Hu.

Добра вест е и, че доставките на съставни елементи за Huawei са обновени от страна на някои компании. Благодарение на малка врата в възбраната. Може да прочетете за това тук.

Не всичко е цветя и рози обаче. Продажбите на смарт телефони на компанията отвън Китай са спаднали с 40%. Администрацията на Тръмп обмисля да ускори глобите, като вкара условие към щатските телекоми да употребяват 5G съоръжение, което не е създадено в Китай.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР