Днес от 10,00 часа на официална церемония дипломи ще получат

...
Днес от 10,00 часа на официална церемония дипломи ще получат
Коментари Харесай

Дипломи ще получат 661 възпитаници на Аграрния университет

Днес от 10,00 часа на публична гала дипломи ще получат 661 ученици на Аграрния университет, от тях 401  – сполучливо приключили ОКС " бакалавър “ и 260 – степен " магистър “. Средният триумф от следването на бакалаврите от всички 18 специалности, редовна и задочна форма на образование, е доста добър 4.71, а средният успех от държавните изпити – доста добър 5.03. Магистрите от 18 специалности в шест професионални посоки се дипломират със среден успех отличен  5.52. 

По традиция при дипломирането на студентите от ОКС " бакалавър “ се излъчва Първенец на випуска. Тази година първенците на випуска са двама – Елица Саллакова, компетентност " Агрономство (Полевъдство) " и Ралица Русева, компетентност " Растителна отбрана “. Те се дипломират с триумф отличен 6.00 от курса на следване и 6.00 от държавния изпит. 

Традиционната Награда на ректора се връчва на абитуриента Мирослав Кузмов, компетентност " Зооинженерство “. С премията " Най-успешен Еразъм+ студент на Випуск 2018 " се удостоява Мария-Йоана Маринова, компетентност Агрономство (Растителни биотехнологии). Плакет " Отличник на випуск 2018 “ и парична премия получават 19 абитуриенти бакалаври с триумф над 5.50 от курса на следване и триумф от държавните изпити отличен 6.00, както и 7 цялостни отличници магистри.  

На тържествената гала ще се връчат дипломите на преподавателите, хабилитирани през актуалната година, както и на докторантите, сполучливо защитили дисертационен труд. Сред тях са и докторантите от Казахски агротехнически университет " С. Сейфулин “ – Астана.

С решение на Академичния съвет Аграрният университет удостоява Карина Ангелиева, заместник-министър на образованието и науката, с почетното звание Доктор Хонорис Кауза на Аграрен университет за изключителни заслуги в развиване на интернационализацията и издигане престижа на Аграрния университет – Пловдив в европейски мащаб.

Аграрният университет изрича признателност на госпожа Марияна Николова, Заместник министър-председател по икономическите и демографските политики за приноса й в развиване на висшето земеделско обучение и аграрния бранш в България и я удостоява с Почетна грамота. 

Връчване Сертификат на Хинрих Майер Жерболе, Почетен Доктор на Аграрен университет – Пловдив, назначен и тази образователна година за гост-професор. Д-р Жерболе има заслуги за  създадените контакти с водещи немски компании, които поддържат практическото образование на студентите, принос при осъвременяване на образователните проекти и стратегии с въвеждане на дисциплини от региона на цифровите и безпилотни технологии, точно земеделие и земеделско право. 

Удостояване с Почетен знак на АУ двама видни преподаватели и учени, оставили трайни следи като ръководители на АУ, навършващи  кръгли годишнини:  доц. доктор Георги Москов – Ректор 1995-1999 година и чл.-кор. проф. дсн Йорданка Кузманова – Ректор два мандата и Председател на Съвета на ректорите – два мандата. 

Обявяване резултатите от Конкурса за избор на име и лого на Университетската ботаническа градина, разгласен взаимно със Speedflow Bulgaria, които обезпечават премията за спечелилия. 10-членно жури с ръководител проф. доктор Христина Янчева, Ректор на Аграрен университет, избра най-хубавата образна еднаквост. Влад Еллис, изпълнителен шеф на Speedflow Bulgaria, публично ще връчи премията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР