Днес Основно училище Отец Паисий в Борован отпразнува своя патронен

...
Днес Основно училище Отец Паисий в Борован отпразнува своя патронен
Коментари Харесай

Основно училище Отец Паисий в Борован отбеляза тържествено патронния си празник /снимки/

Днес Основно учебно заведение " Отец Паисий " в Борован отпразнува своя патронен празник и 203 години учебно дело в обитаемото място. Гости на тържеството бяха кметът на общината инж. Десислава Тодорова, Анита Иванова – шеф на ЦПЛР " Маша Белмустакова " в Борован, Иделия Ненчева - шеф на ЦНСТДБУ 1 и 2, шефове на Професионалната гимназия по превоз, главните учебни заведения и детските градини в общината.
Гостите по остаряла българска традиция бяха посрещнати с самун и сол, след което под звуците на химна на Република България посрещнаха националния байрак и знамето на учебното заведение. Кметът на Борован Десислава Тодорова поздрави шефа на учебното заведение госпожа Найчова, учениците, преподавателите и родителите.
" Основно учебно заведение " Отец Паисий " постоянно е заемало почтено място в просветителната среда в нашата община. В него се преплитат традициите и нововъведенията, тук се пази словото и духа на Паисий Хилендарски с неговата " История славянобългарска ". Бъдете смели, настойчиви и инициативни. Не спирайте да трупате опит и познания, следвайте фантазиите си, вярвайте в себе си! ", сподели Тодорова.
Тя подари на учебното заведение колекция енциклопедии от поредицата " Българските празници и традиции ", " Най-великите владетели на България ", " Най-прочутите места в България ", " Най-великите персони в света ", с което образователното заведение обогати своята библиотека.
Последва литературно-музикална стратегия, в която взеха присъединяване с изключение на възпитаниците на учебното заведение и децата от детските градини и другите съществени учебни заведения в Община Борован. Специален привет имаше и от Професионалната гимназия по превоз в селото. Особено вълнуваща за всички беше частта за избор на Мис и Мистър Пролет 2023. Децата откровено се забавляваха и несъмнено завоюваха най-хубавите. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР