Днес още преди обяд ще започне да се развива купеста

...
Днес още преди обяд ще започне да се развива купеста
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 26 май

Днес още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купестодъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, изключително в следобедните часове и преди среднощ. Ще има условия за градушки. Това заяви за Агенция " Фокус " Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Ще духа слаб север-северозападен, след обяд в Източна България изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 16° и 21°, в София - към 16°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от междинното за месеца.
През деня ще се задържи съвсем без смяна. Над Черноморието също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб северен, към и след обяд изток-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-19°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Над 2000-2200 метра ще превали сняг. Ще духа до сдържан северсевероизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра – към 3°.
През идващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има краткотрайни превалявания, след обяд съпроводени с гръмотевици. Ще остане хладно за края на май, с оптимални температури сред 15° и 20°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР