Днес Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо

...
Днес Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо
Коментари Харесай

Съдят млад пловдивчанин заради Старши, имам 70 лева, вземете ги да се почерпите

Днес Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо произвеждане по отношение на Али Н., на 35 година, за това, че направил опит да даде рушвет – пари на стойност 70 лв. на полицейски чиновник от ОД на МВР-Пловдив, с цел да не извърши деяние по работа, а точно да не сформира акт на друго лице за определяне на административно нарушаване по Закона за българските персонални документи, при който опит не са настъпили желаните от дееца публично рискови последствия по независещи от волята му аргументи – закононарушение по член 304а по отношение на чл.304 ал.1 по отношение на чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 13 март 2018 година в Пловдив двама чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив, направили инспекция в лек автомобил БМВ, откакто получили сигнал, че лицата, намиращи се в него, може да използват наркотични субстанции. Те се показали и поискали документите им за идентичност. В автомобила се намирали обвиненият Али Н. и 30-годишна жена. Обвиняемият показал удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство, а дамата декларирала, че няма в себе си документ за идентичност и не показала подобен. Полицейските чиновници не разкрили в автомобила наркотични субстанции. Те съобщили на дамата, че ще й сформират Акт за определяне на административно нарушаване, тъй като не е показала документ за идентичност.

Един от служителите на реда отишъл в полицейския автомобил и извадил бланки за сформиране не акта. В този миг към него се доближил обвиненият Али Н., който му споделил: " Старши, имам 70 лв., вземете ги да се почерпите. Не пишете никакви актове “, след което подхвърлил две банкноти под шофьорската седалка. Полицейският чиновник не взел парите, като неотложно уведомил дежурния в полицейското ръководство. На място дошъл проверяващ служител на реда, който направил оглед на местопроизшествието, като на пода, пред шофьорската седалка, били открити и конфискувани, надлежно една банкноти с номинал 50 лв. и една банкнота с номинал 20 лв.. На 30-годишната жена бил формиран акт за установено административно нарушаване по член 6 от Закона за българските персонални документи.  Обвиняемият Али Н. се признава за отговорен по повдигнатото му обвиняване. Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което Али Н. е упрекнат, е до 10 години отнемане от независимост и санкция до 15 000 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР