Днес официално бе открита новата сцена на Общински театър Любомир

...
Днес официално бе открита новата сцена на Общински театър Любомир
Коментари Харесай

Днес бе открита новата сцена на Общински театър в Казанлък

Днес публично бе открита новата сцена на Общински спектакъл „ Любомир Кабакчиев “ в някогашната зала „ Лекс “ към административната постройка на Община Казанлък.

В наличието на кмета Галина Стоянова и нейния екип и целия сценичен състав казанлъшки духовник отслужи водосвет за здраве и благополучие.

 „ Това, което се случва през днешния ден не се случва постоянно. “, означи в приветствието си към театралния състав Галина Стоянова. Тя обърна внимание какъв брой е значимо да пазим духа си в актуалните сложни времена: “В сегашните сложни условия, в които се намираме всички, за мен е мощен знак това да се възвърне един подобен своеобразен  храм на духовността и да може той да приюти най-високия културен институт в своята нематериалност, който постоянно съумява да доближи до душите и сърцата на хората, създавайки културен артикул. Надявам се, че по този начин ще бъде и отсега нататък! ”

Кметът Стоянова се обърна и към шефа на ОТ “Любомир Кабакчиев ” Димитър Кабаков, като акцентира, че въпреки  компликациите казанлъшкият спектакъл си остава един от най-важните културни институти освен на общинска, само че и на национална сцена ”.

Тази вечер феновете на театралното изкуство в Казанлък ще имат опция да гледат за първи път „ Чудомирови наслади и несгоди ", под режисурата на проф. Любомир Гърбев и Димитър Живков, в която се преплитат няколко сюжета по текстове и мемоари на Чудомир. По думите на Димитър Кабаков, за първи път самият Чудомир е воин на сценичен театър, даже повествовател.

На добър час на казанлъшката театрална натрупа - единствената професионална такава в Розовата котловина, в новия й дом за представления за деца и възрастни!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР