Днес обявяваме механизма за целенасочени маркетингови кампании и насърчаване на

...
Днес обявяваме механизма за целенасочени маркетингови кампании и насърчаване на
Коментари Харесай

Ангелкова: Механизмът за насърчаване на организирания туризъм ще направи България по-конкурентна дестинация

Днес разгласяваме механизма за целенасочени маркетингови акции и поощряване на директни продажби на туристически пакети за дестинация България на целеви пазари през летния сезон. Чрез него ще бъде подкрепят проведеният туризъм и страната ни като конкурентна дестинация. Като начало той е с фокус върху Черноморието за интервала 1 май - 31 октомври, като ще отразява осъществените нощувки на задгранични жители в местата за настаняване от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ). Това анонсира министърът на туризма Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard пред медии, представяйки елементи и метода на приложение на новия финансов механизъм, оповестяват от пресцентъра на туристическото министерство.

Той ще се реализира посредством маркетингови и рекламни акции на целеви за България входящи пазари.

Ангелкова организира работна среща в Мадрид с Хуан Хесус Гарсия

Участие в срещата взеха също представители на туристическия бизнес, туристически организации и представители на работодателите, измежду които Полина Карастоянова - изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм, Митко Василев - основен шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара, Красимир Станев - изпълнителен шеф на Албена АД, Добрин Иванов – заместник-председател на АИКБ, Сийка Кацарова - ръководител на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация, Константин Бояджиев - основен изпълнителен шеф на Галакси Инвестмънт Груп ООД, Любомир Стамболийски – търговски шеф на Св. св. Константин и Елена холдинг АД и други

Механизмът ще се реализира посредством социална поръчка с четири обособени позиции - пазар Германия (предвидени са като бюджет 5 млн. лева без ДДС); пазар Англия - 2,5 млн. лева.); пазар Вишеградска четворка (Полша, Унгария, Чехия и Словакия – 3,75 млн. лева.); пазар Русия (1,25 млн. лева.). Инициативата е извънредно транспарантна и съобразена с условията на Закона за публичните поръчки и Европейската инструкция за публичните поръчки. Документацията ще бъде оповестена и в Официалния вестник на Европейски Съюз. Така отговаряме на упованията на туристическия бизнес за обезпечаване на повече средства за национална реклама, акцентира министър Ангелкова.

Ангелкова откри българския щанд на интернационално ревю в Мадрид

Тя разясни, че финансирането на механизма ще е посредством Централния републикански бюджет в размер 15 млн. лева с Данък добавена стойност и става допустимо посредством персоналната ангажираност на премиера Борисов и министър Горанов към бранша като един от предпочитаните за българската стопанска система.

През август предходната година министър- ръководителят заяви, че 15 млн. лева с Данък добавена стойност могат да бъдат ориентирани от бюджета за стимулиране привличането на повече туристи през по-слабите летни месеци по Черноморието, подчертава министър Ангелкова.

Николина Ангелкова: Българският туризъм се развива стабилно

Инициативата е извънредно значима за опазване и разширение на пазарните позиции на България като желана дестинация за проведен летен/морски туризъм. Ще бъдат определени реализатори по всяка обособена позиция, които ще изготвят съответни маркетингови действия за онлайн и офлайн реклама в партньорство с представители на туристическия отрасъл - туроператори, които реализират продажби на туристически пакети за дестинация България на посочените пазари. Планираните маркетингови действия наложително би трябвало да бъдат основани върху обстойни пазарни изследвания с фокус летните пътувания за морска почивка - идентифициране на целеви групи консуматори, на водещи туроператори и други

Предвидените суми ще бъдат усвоени единствено при потвърден резултат - растеж на проведени туристически визити през сезон лято 2020. Плащанията по договорите ще се правят 15% предплатено, а останалите 85% - след доклад от изпълнителя за съответни реализирани резултати и одобрение от възложителя. Идеята на Министерството на туризма е механизмът да се приложи пилотно за Черноморието и в случай че се окаже работещ за повишение броя на туристите, след това да се разшири. С него се чака притокът на туристи към страната ни да се усили с 200-300 хиляди, предвижда министър Ангелкова.

3,4 милиарда евро са приходите от интернационален туризъм у нас

През летния сезон - от юни до края на септември 2019 година, страната ни е посетена от над 5,4 млн. непознати туристи, уточни още тя. На всички пазари, като се изключи Русия, чакаме банкрутът на най-големия английски туроператор „ Томас Кук “ да даде отражение, в това число и върху записванията за България, добави министърът.

Освободен е капацитет, който би трябвало навреме да бъде напълнен. Тя напомни многочислените си срещи с представители на огромни туроператори от Германия и Англия, на които е било разисквано гъвкавото запълване на тази ниша и по-активното предложение на туристически пакети за дестинация България през лятото. Повечето от тези сътрудници са обрисували прогнози за растеж на туристите си към България, което е опция и за повече чартъри към страната ни, стана ясно от думите на министъра.

Тя повтори, че плановете по механизма ще са разнообразни за всеки от пазарите съгласно спецификата им. Предвидените суми ще бъдат усвоени единствено при потвърден резултат - растеж на проведени туристически визити през лято 2020. Плащанията по договорите ще бъдат вероятни след изработен доклад от изпълнителя и приемане на резултатите от възложителя.

Ангелкова на церемонията за Годишните награди в туризма-2019: Отличията са знак на качество и ангажираност

Изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм Полина Карастоянова съобщи, че оповестяването на този реформаторски механизъм е втората по значимост стратегическа стъпка в развиването на туризма ни след основаването на независимото Министерство на туризма. Тя изрече цялостната поддръжка на Националния ръб по туризъм за сполучливата реализация на самодейността, която е мощен знак на българското държавно управление в поддръжка на бранша. Това съгласно нея е характерно ноу-хау и за други европейски страни.

Прави чест на Министерството на туризма, че стартира по европейски метод да работи с тези средства и резултатът ще е позитивен, разяснява Красимир Станев, изпълнителен шеф на Албена АД. Очаквам туристопотокът посредством механизма и с позитивния метода на държавното управление да се усили с 10 на 100 за лятото на тази година, предвижда той. Добрин Иванов, заместник-председател на АИКБ, също приветства старта на самодейността за поощряване на директните продажби и маркетинговите действия. Бизнесът в туризма работи в мощно конкурентна среда и се залага най-вече на вложения и повишение качеството на услугите, само че това не е задоволително, съобщи той и даде образци с практиката в други страни на Балканите, които употребяват директна държавна помощ. В това отношение България е ощетена, тъй като изискванията не са равни, само че механизмът е положително начало, с цел да се обвърже финансирането с постигнатите резултати, и това ще насърчи конкуренцията, заключи той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР