Днес областният управител на област Видин Момчил Станков свика спешно

...
Днес областният управител на област Видин Момчил Станков свика спешно
Коментари Харесай

Спешно заседание на областния кризисен щаб във Видин, местни екипи ще контролират спазването на мерките

Днес регионалният шеф на област Видин Момчил Станков свика незабавно съвещание на Областния краткотраен спешен щаб. На него участваха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, шефът на Териториална дирекция на ДАНС – Видин Драгомир Дончев, началникът на отдел „ Охранителна полиция “ към регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Петър Петров, началникът на Гранично полицейско ръководство – Видин Силвио Лазаров, шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Венцислав Владински, шефът на Областна дирекция по сигурност на храните доктор Адриян Данков, шефът на Инспекцията по труда Надежда Симеонова.
В началото на срещата Момчил Станков осведоми, че тя е по paзпopeждaнe на миниcтъp-пpeдceдaтeля Бoйĸo Бopиcoв и във връзка със зaпoвeд нa миниcтъpa нa здpaвeoпaзвaнeтo, c ĸoятo ce въвeждaт нoви вpeмeнни пpoтивoeпидeмични мepĸи нa тepитopиятa нa cтpaнaтa. Областният шеф срещна присъстващите с настоящата конюнктура в региона по повод ковид инфекцията, като заяви за още едно излекувано лице от област Видин, което е било на домашно лекуване. Момчил Станков означи, че все още на територията на област Видин дейните случаи са 2, като лицата са на домашно лекуване.
Директорът на Регионалната здравна ревизия доктор Венцислав Владински осведоми, че 77 проби на лица от област Видин са изпратени за проучване за COVID-19 за интервала 1-8 юли и означи, че от тях няма проба с позитивен резултат.
На днешното съвещание на Областния краткотраен спешен щаб бе взето решение за съставяне на взаимни екипи от чиновници на Инспекцията по труда, Областната дирекция по сигурност на храните, Регионалната здравна ревизия и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, които да връчат заповед № РД-01-393/09.07.2020 година на министъра на опазването на здравето на шефовете на обектите, свързани с нея. Екипите ще реализират непоколебим надзор и инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, разказани в заповедта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР