Днес преподаватели от различни университети излязоха с отворено писмо, в

...
Днес преподаватели от различни университети излязоха с отворено писмо, в
Коментари Харесай

Протестиращите с нова тактика - ще блокират институции

Днес преподаватели от разнообразни университети излязоха с отворено писмо, в което упорстват за оставка на държавното управление.

В претекстовете си те показват, че "вместо да се отдръпват това ръководство, евентуално под натиска на подмолни ползи, останали скрити от публиката – от един месец насам насочат все по-объркани и компрометиращи послания, съчетани с дискредитиращи самите тях ходове и периодически прояви на принуждение. "

Учени от Българска академия на науките също написаха отворено писмо още веднъж с искане за оставка, а в претекстовете акцентират, че "задълбочаващият се управнически произвол на държавното управление заплашва самите устои на страната ни. Некомпетентните и корупционни практики на конюнктурната коалиция доведоха България до самото дъно на всички публични и статистически оценки ".

Организаторите на митингите против държавното управление и основния прокурор Иван Гешев приканиха през днешния ден за смяна в тактиката и прекосяване към обсада на основни институции, вместо на огромните градски кръстовища. Първата обсада през днешния ден е на постройката на Съдебната палата.

"Призоваваме ви да обсадим и опънем палатки пред всички вероятни държавни институции: Съдебната палата, Министерството на защитата, правораздаването, туризма, културата, спорта, финансите, труда и обществената политика, министерствата на вътрешните и външните работи, Европарламента! Докато свалим държавното управление! " - това се споделя в основаното през днешния ден във Facebook събитие "Обсада на Съдебната палата и министерствата ". Организатор още веднъж е "Отровното трио " - скулпторът Велислав Минеков, юристът Николай Хаджигенов и пиарът Арман Бабикян.

"Нуждаем се от още по-цялостно и безкомпромисно наличие! Ако се организираме да блокираме изходите на държавните граници, настояванията ни ще се изпълнят за едно денонощие ", показват основателите на антиправителствените демонстрации, които не престават 34-ти следващ ден.

"Отровното трио " отбелязва, че блокадата на кръстовищата е ефикасна, тъй като притегля публичното внимание, само че се трансформира в още една причина за разцепление сред жителите, която ръководещите употребяват.

"Нека обсадим основните институции и да пречим на който би трябвало! ", молят уредниците.

Към момента две са протестните блокади на основни кръстовища в столицата. На "Орлов мост " недоволните от ръководството на кабинета "Борисов 3 " са обезпечили кулоар за свободното прекосяване на коли за спешна помощ. Блокирани са кръстовищата на бул. "Цар Освободител ", бул. "Дондуков " - връзката с бул. "Тодор Александров " пред Министерския съвет.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР