Днес Наказателният съд в Скопие обяви присъдите за Организаторите на

...
Днес Наказателният съд в Скопие обяви присъдите за Организаторите на
Коментари Харесай

Произнесоха присъдите по случая „Организатори на 27 април“ в Скопие

Днес Наказателният съд в Скопие разгласи присъдите за „ Организаторите на 27 април “, като присъди на подсъдимите общо 25 години затвор.

Съдебният състав, управителен от Илия Тръпков, дефинира мярка домакински арест на някогашния ръководител на Народното събрание на районен съд Македония Трайко Веляноски, на Спиро Ристоски и Владимир Атанасов. Тримата са наказани на затвор по случая „ Организатори на 27 април “.

Бившият ръководител на Народното събрание Трайко Веляноски е наказан на 6 години и 6 месеца отнемане от независимост, а някогашният министър на превоза Миле Янакиевски – на 6 години и 3 месеца. Същата присъда получи и някогашният учебен министър Спиро Ристоски.

За отговорен е приет и Владимир Атанасов – някогашен шеф на Управлението за сигурност и контраразузнаване, който получи присъда от 6 години.

БГНЕС напомня, че по време на разгром против македонския парламент на на 27 април 2017 година, прочут като „ Кървавия четвъртък “, бяха пребити над 100 души, в това число и сегашният министър председател Зоран Заев,

Процесът против уредниците продължи година и половина.

При произнасянето на присъдите арбитър Илия Тръпков акцентира, че страната не се пази, като се бият депутати и не се построява посредством принуждение.

, както и някогашният шпионин Никола Бошковски, само че процедурата за тях е спряна, до момента в който двамата не бъдат налични за правоприлагащите органи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР