Днес над страната отново на места ще има локални краткотрайни

...
Днес над страната отново на места ще има локални краткотрайни
Коментари Харесай

В Европа Вече Е Ад! Вижте Какъв Кошмар Ще Е Времето В България През Следващите Дни!

Днес над страната още веднъж тук-там ще има местни краткотрайни превалявания с гръмотевици.

Макар че условия за сходни феномени има над огромна част от страната (без елементи от поречието на Дунав на север), по-благоприятни ще бъдат те над южните и околопланиснки региони. Очакват ни естествени за класическия юни температури, в интервала от 26 до към 30, 31 градуса.

Утре ще бъде слънчево, без превалявания. Температурите ще се покачат и ще бъдат от 28 до 33, 34 градуса. В западната част на Дунавската низина не са изключени и стойности до 35 градуса. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад.

През нощта против петък и в петък над страната ще премине леден атмосферен фронт и на доста места ще превали и прегърми. Явленията няма да бъдат повсеместни, нито, по предписание, изключително интензивни. Изключения са вероятни тук-там в, към планините и в централните елементи на Северна България.

В петък ще бъде сензитивно по-хладно, с температури от към 22, 23 по високите полета до 28 в Северозападна България.

В събота ще остава хладно, с температури денем от 20 до 27 градуса. Облачността ще бъде променлива, а кратковременно ще превали единствено на обособени места в планините, източните и най-много в североизточните региони.

Тези, които са навън в ранните утринни часове, ще усетят най-осезаемо захлаждането: минималните температури ще бъдат от към 8-9 по високите полета до 15-16 градуса. За съпоставяне, тази заран минимумите бяха от към 16 до 22 градуса. Такива най-често са минималните температури през по-голямата част от лятото, по тази причина и те относително рядко, в случай че сте обърнали внимание, намират място в прогнозите през този сезон.

Такова, съвсем без смяна, ще остане времето и в неделния ден. Ще бъде с температури малко под нормалните за края на юни, слънчево или с променлива облачност и съвсем изсъхнало.

В понеделник махалото бързо ще тръгне към другата прекаленост и ще се затопли сензитивно. Дневните температури ще доближат 28 до 33 градуса. Сухо, слънчево, в низините горещо.

Най-горещо, съгласно предварителните ни преценки, ще бъде във вторник и сряда, когато остатъците от западноевропейският парещ въздух ще доближат нашата страна.

Във вторник оптималните температури ще бъдат от 32 до 37 градуса, като най-горещо ще бъде в централната и западна част на Дунавската низина.

В сряда там жегата ще отслабне с градус-два, само че по тази причина пък в Тракия ще имаме стойности, близки до 40 градуса (до към 38, 39 - до тези периоди има седмица, по тази причина следете актуализациите на прогнозите за интервала в идващите дни).

Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР