Днес на уебсайта на китайското Мнистерство на външните работи бе

...
Днес на уебсайта на китайското Мнистерство на външните работи бе
Коментари Харесай

МВнР на Китай публикува доклад за състоянието на демокрацията в САЩ

Днес на уеб страницата на китайското Мнистерство на външните работи бе оповестен отчет „ Състояние на демокрацията в Съединени американски щати “. В него се показват обстоятелства, данни и отзиви на институции, персони и учени от разнообразни страни, обобщаващи минусите на демократичната система в Съединените щати, проучват се нейните недостатъци и вредите от опита на Вашингтон в налагането на народна власт на други страни, с цел да укрепи своята, заяви Радио Китай.

Според отчета демокрацията е общочовешка полезност и право на хората от всички страни, а не е запазена марка на една или няколко. Има доста способи за реализиране на народна власт, а не обединен стандарт, по тази причина към въпроса не би трябвало да се подхожда тесногръдо, защото единствено по себе си това е недемократично.

В отчета се споделя, че в историята американската народна власт е била прогресивна, защото е зародила и се е развила като отричане на европейската феодална автокрация. С течение на времето обаче, тя се отдалечава от ден на ден и повече от централните си хрумвания и първичните си желания.

Докладът на Министерство на външните работи прикани Съединени американски щати да усъвършенстват демократичната си система, с цел да бъдат предпазени дейно правата на хората, както страната да поема повече интернационалните отговорности. В момента светът е изправен пред провокациите от пандемията, забавянето на икономическото възобновяване и климатичните промени, и е належащо всички страни да се придържат към мултилатерализма, взаимното почитание, взаимоизгодното съдействие и да построяват дружно общественост на споделена орис.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР