Днес на много места в страната, с изключение на източните

...
Днес на много места в страната, с изключение на източните
Коментари Харесай

Значителни валежи от дъжд в Югозападна България

Днес на доста места в страната, като се изключи източните региони, ще има превалявания от дъжд. По-значителни ще са количествата в Югозападна България. До 30-35 л/кв.м се чакат в областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали.

В Източна България и тук-там по северните скатове на Стара планина ще духа сдържан до мощен южен вятър. Максималните температури в Западна България ще са сред 3 и 8 градуса, в Източна – сред 11 и 14 градуса, в София- към 7 градуса.

В планинските масиви от Западна и Централна България ще вали сняг, под 1000 метра височина- дъжд. В Рило-Родопската област снежната завивка ще се усили. Там има висока лавинна заплаха. Днес ще е прохладно с сдържан до мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 2 градуса, на 2000 метра - към минус 1 градус.

Динамично и по-топло от нормалното ще е времето и през идващите дни. Утре още веднъж ще има валежи, най-вече от дъжд, над 900 метра – от сняг. По-значителни количества се чакат в западните региони и Рило-Родопската област. В Източна България дневните температури ще са сред 10 и 14 градуса, в Западна – сред 3 и 8 градуса. В нощта против четвъртък облачността краткотрайно ще се раздра, само че в четвъртък и петък отново ще е забележителна. Вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад и с него в нощта против петък ще проникне по-студен въздух. В четвъртък валежи от дъжд ще има на повече места в Южна България, а в петък слаб дъжд ще превали основно в източната половина от страната. През почивните дни облачността ще бъде забележителна. Южният вятър ще се усили и дневните температури ще се покачат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР