Днес, на 24 април, Google съобщи за реализирана рекордна печалба

...
Днес, на 24 април, Google съобщи за реализирана рекордна печалба
Коментари Харесай

Google отчете рекордна печалба

Днес, на 24 април, Гугъл заяви за осъществена рекордна облага за първото тримесечие на тази година.
Да отбележим, че интернет колосът е част от холдинга Alphabet , който в действителност разгласява информацията. Според счетоводните данни, приходът на интернет колоса е повишен с цели 26% и е достигнал $31,1 милиарда. Това е в действителност голяма сума пари.



За същия интервал на предходната година, приходът на Гугъл е бил $24,7 милиарда, а в този момент е с 26% повече. Официалните представители на холдинга обявиха, че са доста удовлетворени от финансовите резултати. Освен това, през изтеклата година щатът на Гугъл се е нараснал с 11 000 души и в този момент доближи 85 000 души.

По-голямата част от тази сума Гугъл печели от продажбите на реклами и от софтуера за Android устройствата. Освен това операционната система Android развива фирмените онлайн услуги и разработки, а това води до приемането на нови парични средства от реклами.

Alphabet сподели още, че продажбите на фирмените смарт телефони на Гугъл не носят съвсем никаква облага. Те само съумяват да възвърнат разноските за техните разработка, произвеждане и продажби. Тези устройства се употребяват най-вече за по-доброто развиване на операционната система Android и за маркетингови цели.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР