Днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков използва ефира на

...
Днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков използва ефира на
Коментари Харесай

БТВ: Бойко Рашков използва ефира на БНР за внушения за почтеността на водещите на Тази сутрин

Днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков употребява ефира на националното радио БНР, с цел да разяснява честността на водещите на " Тази заран " Биляна Гавазова и Златимир Йочев, като направи подстрекателство, че те са изпълнявали поръчка посредством изявлението си с него (на 17 май) и даже предложи на притежателите на медията да ги отстранят като водещи.

bTV Media Group смята за мощно тревожно за медийната среда в България, че след повече от 30 години народна власт и независимост на словото в страната, длъжностни лица от всяко държавно управление не престават да си разрешават да нападат обществено публицисти от частни самостоятелни медии с безпочвени изказвания. Неуважението към авторитетни медии с високо доверие, като bTV и нейните публицисти, обществено демонстрирано от представителите на всяка власт, считаме като съществена причина за 112-ото място на България в класацията на Репортери без граници.

Отчитаме мощната роля, която медиите играят за построяването на истории и отправянето на послания на политическите фигури, партии и претенденти по време на дейната предизборна акция. Единствената роля на bTV обаче е да дава обективно и плуралистично отразяване на новините в полза на своите фенове.bTV се опълчва на всяка форма на въздействие или операция от трети страни. Намесата на представители на властта и други директни или косвени играчи в предизборната акция няма да се толерира и ще се смята за дезинформация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР