Днес министърът на външните работи Светлан Стоев заминава за Люксембург,

...
Днес министърът на външните работи Светлан Стоев заминава за Люксембург,
Коментари Харесай

ЕС налага нови санкции срещу Беларус

Днес министърът на външните работи Светлан Стоев отпътува за Люксембург, където стартира съвещание на Съвета „ Външни работи”.
Основните тематики в дневния ред на външните министри от Европейски Съюз са обстановката в Беларус, Ирак и Латинска Америка и Карибите.
Първите дипломати на държавите-членки дискутират последните развития по Беларус, в това число в подтекста на случая с отвличането на цивилен аероплан на „ Райънеър “. Те ще беседват и с водача на беларуската съпротива Светлана Тихановская по време на работна закуска преди съвещанието.
Съветът „ Външни работи “ ще разиска и настоящата конюнктура в Ирак в светлината на идните през есента парламентарни избори в страната. Предвидена е среща с министъра на външните работи на Ирак Фуад Хюсеин в границите на работен обяд.
По време на съвещанието висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел ще осведоми министрите по последните развития в Източното Средиземноморие, връзките ЕС-Русия, Близък изток и др.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР