Днес Mercedes-AMG обяви, че легендарната писта Нюрбургринг-Нордшлайфе има нов господар

...
Днес Mercedes-AMG обяви, че легендарната писта Нюрбургринг-Нордшлайфе има нов господар
Коментари Харесай

Mercedes-AMG ONE : Новият господар на Нюрбургринг

Днес Mercedes-AMG разгласи, че именитата писта Нюрбургринг-Нордшлайфе има нов стопанин и той се назовава .

От Mercedes-AMG разясняват, че вследствие на постигнатото, записано и доказано време от 6:35.183 минути, ONE записва в актива си върха на пистата (20.832 км) при имащите право да се движат свободно по пътищата серийни коли, както и при суперспортните.

Новото най-хубаво време на пистата Нюрбургринг-Нордшлайфе е било записано на 28 октомври, като зад кормилото на колата е бил водачът и дипломат на AMG Маро Енгел.

" Това беше в действителност незабравимо преживяване ", разяснява Енгел. " Не чаках, че ще можем да реализираме сходно време за обиколка с тези условия на пистата. На някои от сериозните области на трасето не беше напълно сухо и беше рисково. Беше изключително предизвикателно ".

За задвижваща система на двуместния ONE, Mercedes-AMG са заложили на хибридна система, позната от спортните болиди във Формула 1, като тук бъдещите притежатели на автомобила ще могат да разчитат на оптималната мощ от 1063 конски сили, като те са генерирани от 1.6-литров V6 мотор с вътрешно горене, който може да се развърти до 11 000/мин, и четири електромотора.

ONE е в положение да се форсира от 0 до 100 км/ч за 2.9 секунди, от 0 до 200 км/ч за 7 секунди, от 0 до 300 км/ч за 15.6 секунди и да развие оптималната скорост на придвижване от 352 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР