Днес, малко преди началото на пленарното заседание на Европейския парламент

...
Днес, малко преди началото на пленарното заседание на Европейския парламент
Коментари Харесай

Юнкер потвърди отпадането на мониторинга за България

Днес, малко преди началото на пленарното съвещание на Европейския парламент в Страсбург, разговарях с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Попитах го дали мониторингът върху България отпада, на което господин Юнкер отговори позитивно. Това разгласи евродупутатът Елена Йончева.

"В диалога си с него споделих, че България би трябвало да поставя повече старания за определяне на правова страна, с което ръководителят на Европейска комисия се съгласи ", сподели Йончева.

Днес Европейската комисия показва в Страсбург отчетите си за страната ни и Румъния. Очаква се това да е последният мониторинг за България, както се приказва интензивно през последните няколко месеца. Докладът регистрира напредъка в битката с корупцията по високите етажи на властта, промяната на правосъдната система и медийната независимост. В отчета си от предходната година комисията бе показала, че преди края на мандата си този месец ще направи следващата оценка. С това Европейска комисия показваше очакване процесът на наблюдаване на страна да бъде завършен.

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов съобщи, че ще се отдръпна, в случай че тази година наблюдението над България не отпадне.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР