Днес кралица Елизабет Втора, която е най-дълго управлявалият монарх на

...
Днес кралица Елизабет Втора, която е най-дълго управлявалият монарх на
Коментари Харесай

Кралицата на 92 г., наруши традиция на рождения си ден

Днес кралица Елизабет Втора, която е най-дълго управлявалият монарх на Англия, навършва 92 години.

Нейно Величество е по-популярна от всеки път измежду своите жители, предава ДПА.

Според анкета, извършена от социологическата организация YouGov, 76% от британците имат положително отношение към кралицата.

ОТ АРХИВИТЕ: ВИЖТЕ ЕЛИЗАБЕТ КАТО МЛАДА В ГАЛЕРИЯТА НИ

На рождения си ден кралицата ще участва на специфичен концерт, като измежду изпълнителите попадат Том Джоунс, Кайли Миноуг, Стинг, Шаги и други

Гастролите ще преминат под мотото "Парти за рождения ден на кралицата " и ще се състоят в лондонския "Роял Албърт хол ". Концертът ненапълно нарушава традицията, защото нормално Нейно Величество празнува рождения си ден в стеснен фамилен кръг.

За родената в Лондон на 21 април 1926 година принцеса Елизабет интервалът на образуване се оказва Втората международна война. Бъдещата кралица и по-малката ѝ сестра, принцеса Маргарет, се образоват в домашни условия. Когато татко им става крал през 1936 година, Елизабет се оказва евентуалната престолонаследничка. За да се приготви за бъдещата си роля, тя стартира да учи право и конституционна история, както и изкуства, музика, езда и плуване.

Кралицата носи пари в себе си, само че единствено един ден в седмицата

Закони, които кралица Елизабет II може да не съблюдава

През октомври 1940 година, едвам 14-годишна, принцеса Елизабет произнася първата си обществена тирада.
 Кралица Елизабет и принц Филип Кралица Елизабет и принц Филип
През 1947 година е оповестен годежът на принцеса Елизабет и Филип Маунтбатън, който има гръцко, датско и немско кралско родословие. Сватбата им е няколко месеца по-късно в Уестминстърското абатство в Лондон. Младоженецът получава купите принц Филип и херцог на Единбург.

Младата принцеса Елизабет, която към този момент е майка на две деца - принц Чарлз и принцеса Ана, на 25-годишна възраст се озовава в центъра на английския политически живот, откакто татко ѝ - крал Джордж Шести, умира ненадейно през 1952 година

След като става кралица, Елизабет ражда още две деца - принцовете Андрю и Едуард.

Закони, които кралица Елизабет II може да не съблюдава

Разкриха повода за ярките облекла на кралица Елизабет Втора

През 1981 година престолонаследникът принц Чарлз се дами за лейди Даяна Спенсър. Бракът им е белязан от клюки за спекулация сред Чарлз и някогашната му другарка, омъжената по това време Камила Паркър-Боулс, която през 2005 година стана негова втора брачна половинка.
 Принцеса Даяна Принцеса Даяна
През 1992 година е оповестено, че принц Чарлз и принцеса Даяна възнамеряват да се разделят. Това събитие, както и огромен пожар в замъка Уиндзор, карат Нейно Величество да назова 1992 година annus horribilis - "ужасна година " на латински.

Даяна умира в автомобилна злополука през 1997 година Кончината потапя нацията в тъга. Мнозина подлагат на критика кралското семейство, включително и кралицата, за студенината им към принцесата.

65 години от възкачването на кралица Елизабет Втора на престола

Из спомените на един гвардеец: Щях да гръмна кралицата

Кралица Елизабет Втора е казвала, че в сходни сложни времена я крепят християнската религия и максимата "умереност във всичко ", изповядвана от кралица Виктория.

Тази година предстоят две огромни събития за кралската фамилия - раждането на третото дете на принц Уилям и херцогиня Кейт и сватбата на принц Хари с актрисата Меган Маркъл.
 Кейт Мидълтън и Меган Маркъл Кейт Мидълтън и Меган Маркъл
Последният "работен ден " на Кейт Мидълтън. Вижте по какъв начин наподобява

Разликите сред Кейт, Меган и кралицата, когато е била на годините им

Само преди броени дни кралицата разгласи, че се надява синът ѝ и престолонаследник принц Чарлз да поеме управлението на Общността на нациите.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР