Днес кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева се срещна

...
Днес кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева се срещна
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен проведе среща с директори на училища, детски градини и социални центрове

Днес кметът на Община Тетевен доктор Мадлена Бояджиева се срещна с шефовете на учебните заведения, детските заведения и обществените центрове на територията на общината. Бяха разисквани настоящи въпроси във връзка с моментната епидемиологична конюнктура и провеждането на учебните занятия.  

Коментираха се тематиките за тестването на децата, провеждането на образователните часове и графиците на учебните заведения, състава на учители и личен състав – каква част от тях имат зелени документи и какъв % са имунизирани.  

От срещата стана ясно, че на този стадий няма основни проблеми с провеждането на образователните часове – в някои учебни заведения част от учениците са към този момент присъствено, като има такива, които още са онлайн.



Д-р Бояджиева повдигна и тематиката за невижданото нарастване на цената на ел. силата през последните месеци. Тя разяснява, че повишаването се отразява извънредно отрицателно върху общините.

Кметът даде образец с цената за ел. сила, която Общината е заплащала през последните 6 години, и нейното придвижване до 196 лева за мегават час с Данък добавена стойност. Цената на ел. силата, дружно със съпътстващите я такси, за последните месеци се е нараснала 3 пъти, а цените на борсата за месец ноември минават прага от 600 лева с Данък добавена стойност за мегават час.

Затова сигнализирах общинските съветници на последната сесия, в този момент сигнализирам и Вас, че евентуално ще се наложи да се вкарат някои непопулярни ограничения. Вече издадох и заповед за въвеждане на строги икономии на ел. сила в общинска администрация и във всички звена и второстепенни разпоредители с бюджетни средства, акцентира доктор Бояджиева.



В края на срещата доктор Бояджиева раздаде алегорични Коледни дарове и приветствени адреси на шефовете на учебните заведения, детските заведения и обществените центрове и им пожела прелестно посрещане на идните светли празници, както и една сполучлива Нова 2022г.

В навечерието на най-светлите християнски празници, от името на Община Тетевен Ви правя подарък тези дребни, само че алегорични дарове, които да придават въодушевление и празнична атмосфера, сподели доктор Бояджиева.

Тя насочи пожелания за здраве, благополучие и разцвет: „ Нека идните светли празници да изпълнят домовете Ви, да донесат здраве, мир и благополучие! Нека Новата 2022 година да бъде доста сполучлива и да ни зареди с религия и сили, с цел да се оправяме с провокациите, които ще ни сервира “, приключи кметът.

Още от ЛОВЕЧ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР