Днес кметът на община Димитровград Иво Димов и областният управител

...
Днес кметът на община Димитровград Иво Димов и областният управител
Коментари Харесай

15-метров кръст за здраве издигнаха край село Горски извор

Днес кметът на община Димитровград Иво Димов и регионалният шеф на Хасковска област Станислав Дечев участваха в освещаването на 15-метров християнски кръст, повдигнат до параклиса „ Свети Дух “, в покрайнините на село Горски извор.
Кръстът е построен с дарения на хора от селото и радетели на християнската религия след няколкомесечна дарителска акция по самодейност на Пенчо Пенев от локалното църковното настоятелство и кмета на селото Янко Янков, оповестиха от пресцентъра на Община Димитровград. 
В големия кръст има вграден по-малък с височина 5 метра, който свети през нощта. Водосвет за здраве и благоденствие отслужиха локални свещеници, а кметът на Горски извор връчи свидетелства на донорите, с помощта на които е построена светинята. Близо 15 000 лева коства самата направа, а в основата ѝ са налети 26 кубика бетон.
" Вярата в Бог, традициите и фамилията са основата върху която би трябвало да градим нашето общество. Община Димитровград ще спомага с всичко належащо, с цел да направи това кътче желано място за жителите и гостите на селото ", сподели градоначалникът на Димитровград Иво Димов.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР