Днес католическият свят отбелязва Разпети петък - денят, в който

...
Днес католическият свят отбелязва Разпети петък - денят, в който
Коментари Харесай

Католиците отбелязват Разпети петък

Днес католическият свят отбелязва Разпети петък - денят, в който Божият наследник е разпнат на кръста, с цел да стане изкупителна жертва за греховете на хората.

За католическата общественост през днешния ден е ден на най-строг пост. Миналата година празничните служби в Пловдив бяха проведени онлайн, тази година ще бъдат присъствени.

" Нашите служби не престават да бъдат излъчени онлайн за тази част, които или страдат от заболяването, или имат други невъзможности да участват физически. Взети са всички нужни ограничения. Следваме съвсем прецизно това, което се прави от Ватикана, от службата на светия отец папата, както и наставленията на нашата локална черква ", съобщи пред Българска национална телевизия отец Димитър от църквата " Свети Дух ".

Той добави, че още от началото на пандемията ритуали като целуване на свети предмети, изображения, икони, реликви, потреблението на благословената вода от съдовете, даването на миро по време на литургията към този момент са отстранени, с цел да се подсигурява сигурността.

" При тази огромна нерешителност, при тази трагична обстановка за хората се опитваме да успеем по някакъв метод да ги разведрим, ободрим, окуражим в духа на вярата, с цел да могат да преодолеят, защото е огромна зависимостта сред духовното преживяване и физическото положение на човек ", сподели още отецът.

Храмът ще се изпълни още довечера. Взети са всички противоепидемични ограничения, обезпечени са дезинфектанти, дават се и маски, също така целият храм се дезинфекцира.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР