Днес изтича срокът, в който малките и средни фирми могат

...
Днес изтича срокът, в който малките и средни фирми могат
Коментари Харесай

Краен срок за кандидатстване за помощ с оборотен капитал

Днес изтича срокът, в който дребните и междинни компании могат да аплайват за подкрепяне посредством оборотен капитал. Това е третата и последна фаза от схемата, за която се кандидатства пред Националната организация за приходите.

Максималната сума, която може да се получи, е 100 000 лв., напомни заместник-директорът на приходната организация Милена Кръстанова пред БНР. " Третата фаза цели да довърши изцяло програмата за подкрепяне, като подпомогнем последните интервали, през които съответните избрани бизнеси бяха с прекратена заповед в осъществяване на заповедите на министъра на опазването на здравето ", разясни тя. 

Общата сума за подкрепяне по третата фаза е 55 милиона лв., като по данни от през вчерашния ден 1500 компании са кандидатствали по нея. 

До момента са изплатени близо 120 млн. лв. по първите две етапи на програмата, допълват от Приходната организация. Третата фаза на програмата е обвързвана с удължение на подпомагането със средства за оборотен капитал на компаниите с прекратени действия или обекти  за интервалите от 22 до 31 март 2021 г . или до разнообразни дати през април 2021 година, съгласно заповедите на министъра на опазването на здравето. Формулярите за кандидатстване в трета фаза ще се подават още веднъж по електронен път през и е-услуга „ Подаване на документи за поддръжка посредством оборотен капитал за МСП, наранени от краткотрайните противоепидемични ограничения “. 

От Национална агенция за приходите поучават претендентите, които желаят инспекцията за допустимост на посочените кодове на икономическа активност, според КИД-2008, да се прави по отношение на данните от годишните доклади за активността на предприятията за 2020 година, да подадат докладите си в Национален статистически институт преди да аплайват за поддръжка посредством оборотен капитал за МСП.

Допълнителни уточнения за използваните интервали за кандидатстване, периоди и формуляри за присъединяване във фаза три могат да бъдат открити в на интернет страницата на Национална агенция за приходите от понеделник идната седмица. Информация и подпомагане клиентите могат да получат и на e-mail  или на осведомителния телефон на Национална агенция за приходите 0700 18 700. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР