Днес изпращаме коалиционния договор до партньорите ни и очакваме обратна

...
Днес изпращаме коалиционния договор до партньорите ни и очакваме обратна
Коментари Харесай

Кирил Петков обеща: Без политически чадъри в новата власт

" Днес изпращаме съдружния контракт до сътрудниците ни и чакаме противоположна връзка, сподели водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. - До сряда се надяваме да имаме финализиран контракт с политики и систематизиране на министерствата. До края на идната седмица се надявам да имаме нов кабинет ".

" Всеки от сътрудниците ще има личен избор в министерствата, които попадат в неговата квота, когато се договорим кои ще бъдат. Първо ще съгласуваме политиките, след това всяка партия ще може да номинира най-хубавите си фрагменти. Ще дадем опция на министрите да си изберат сами екипи и ще пожелаваме от тях резултати, сподели Кирил Петков.

Няма да има политически чадъри, добави той.

Ротационният принцип за ръководител на Народното събрание бе забавен като концепция, само че след това продължихме диалозите и взехме решение дружно, че е добре да покажем обединяване към фигура която въплъщава смяната - млад правист с чисто минало, сподели Петков в ефира на Би Ти Ви.

На въпрос търсил ли се е пост за Корнелия Нинова той отговори: досега никой не е търсил при нас като специфични постове.

Петков сподели, че се мисли в посока икономическата интензивност да се раздели в две направления - държавните предприятия да са в едно министерство, а другата посока е иновационните фондове в посока напредък.

Бойко Рашков ще е наша номинация за вътрешен министър към съдружните сътрудници, сподели още Петков.

Според него политическа офанзива е бил моментът, в който казусът с Ваня Караганева излезе " гръмко ". Събрахме всички наши депутати и им казахме, в случай че някой стъпи неправилно, първите които ще бъдат инспектирани ще са от нашия тим, един критерий за всичко сподели Петков.

За бюджета следващата година той сподели - чакаме оптимално недостиг от 4%, което може да се финансира от увеличени доходи и отчасти от дълг.

Бихме предложили в Народното събрание да се влиза със зелен документ, съобщи Петков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР