Днес християнският свят празнува Рождество Христово - най-радостният ден за

...
Днес християнският свят празнува Рождество Христово - най-радостният ден за
Коментари Харесай

Честито Рождество Христово! Нека бъдем здрави, благодарни и щедри

Днес християнският свят чества Рождество Христово - най-радостният ден за вярващите. Денят, в който се е родил божият наследник Исус Христос. Религията от дълго време се е смесила с със старите национални вярвания, езическите празници и дружно с християнския празник идва и Коледа. 

Макар и извънредно комерсиализиран, празникът продължава да бъде един от дните, в които е доста значимо да бъдеш със своите близки. Милиони хора пропътуват хиляди километри, с цел да бъдат дружно със фамилиите си и да споделят празника с тях. Други пък са дружно виртуално, с помощта на връзките и обществените мрежи. Всъщност това е най- значимото на този празник -всеки да усети любовта и поддръжката на най-близките си хора. Защото нито камарите дарове, нито огъващите се трапези, могат да заменят чувството, че не си самичък на този свят. 

Силата, която дава фамилията, е голяма и въпреки, че в забързаното си всекидневие не намираме задоволително време да дадем поддръжка и разтуха на тези, които имат потребност, тяхната обич поддържа тази мощ. В живота ни не трябва да има равнодушие. 

Затова в тази свята нощ можем да помълчим и да благодарим за това, че сме още веднъж дружно. Да благодарим по тази причина, че живеем в мир, надалеч от войните и да се помолим за милионите, които страдат. Да благодарим за това, че имаме домове и да се помолим за хилядите, прогонени от техните.  Да благодарим за хляба на масата ни и да помислим за децата, за които той е разкош.

Да се радваме, че можем да споделим най-светлия празник в годината.  Да си напомним смисъла на БЛАГОДАРЯ. Това е една от думите с най- огромен позитивен заряд в нашия език. Ако е казана от сърце, тя е магическа. Затова благодарете за всичко и на всички. /

 

 

 trafficnews.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР