Днес ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от

...
Днес ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ си направиха ритуално самоубийство от страх


Днес ГЕРБ и ръководещото болшинство си направиха ритуално самоубийство от боязън. Да имаш болшинство, да можеш да вземеш всички решения, които искаш и да не го направиш, демонстрира боязън. Страх от въпросите на опозицията, от митинга и от истината. С тези думи ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява проваленото съвещание на Народното събрание. Депутатите от ГЕРБ, „ Обединени патриоти “ и Воля не пристигнаха през днешния ден в Народното събрание и съвещанието се провали заради липса на кворум.

Българският народ през днешния ден видя образно по какъв начин се разрушава държавност и по какъв начин се крадат неговите пари, акцентира Нинова на конференция на групата на левицата в Народното събрание.

Тя напомни, че социалистите от четири години, а хората на митингите - от месец, желаят господство на закона. Бойко Борисов за следващ път сподели по какъв начин се погазва върховенството на закона. Защото раздаването на пари може да се случи единствено през закона за бюджета и през неговата актуализация в Народното събрание, безапелационна бе Нинова. И ние,и протестиращите, желаеме бистрота и битка с корупцията. В момента несъмнено няма никой в страната, който да знае какъв брой са парите в бюджета – какъв е дефицитът, какъв е остатъкът, какъв брой са заемите, по кое време ще ги връща българският народ и при какви условия. Това искахме да се разбере през днешния ден от трибуната на Народното събрание. Няма бистрота и никакви гаранции за битка с корупцията, предизвестиха от левицата.

От Българска социалистическа партия подсетиха, че за последния месец министър председателят Борисов или раздаде, или даде обещание над 2 милиарда лв.. Без проект, без критерии, без оценка на кого ще оказват помощ тези пари, по какъв начин ще стабилизират стопанската система, по какъв начин ще стигнат до хората, които най-вече имат потребност, по какъв начин ще оказват помощ на бедните, на фамилиите, на дребния и междинен бизнес.

Българи, с вашите пари, в последния месец той си купува персонално оцеляване и печели време, с цел да си добави това чекмедже с револвера, обърна се Нинова към българските жители. И добави, че болшинството, с днешните дейности, потвърждава това.

Ако имаха смелостта, в случай че държаха на прозрачността и истината, Борисов щеше да пристигна и да регистрира както положението на бюджета, по този начин и желанията им за бъдещето. Искаме разделяне на управляващите и парламентарен надзор върху изпълнителната власт, както написа в Конституцията. Вместо това, през днешния ден имаме следващото доказателство за тирания в страната, предизвести още Нинова. Тя бе безапелационна, че министър председателят за следващ път погази институциите и за следващ път унищожава парламентаризма, еднолично взема решение ориста на милиони хора.

Оправданието на Борисов, че не подава оставка, тъй като Народното събрание би трябвало да работи, през днешния ден се потвърди като неистина. Те не желаят институциите да работят. Той самичък опроверга себе си, подсетиха от Българска социалистическа партия.

Държавата е парализирана. Единственият излаз е оставка на кабинета „ Борисов “, разформироване на този парламент и нови избори, заключи Нинова.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР