Днес Федералната комисия по съобщенията (FCC) на САЩ издаде на

...
Днес Федералната комисия по съобщенията (FCC) на САЩ издаде на
Коментари Харесай

Сателитният интернет на Илон Мъск Starlink вече е разрешен за използване в самолети

Днес Федералната комисия по известията (FCC) на Съединени американски щати издаде на компанията SpaceX позволение за потреблението на нейния сателитен интернет - системата Starlink в движещи се транспортни средства, в това число коли, камиони, лодки и самолети.

За това заяви The Verge.

През предишния март SpaceX подаде заявление до Федералната комисия по известията на Съединени американски щати с молба да позволи потреблението на терминалите на Starlink Earth Stations in Motion в движещи се транспортни средства.

За да се свържат със системата и да получат широколентов достъп до интернет, клиентите би трябвало да си закупят лична наземна антена или потребителски терминал, който е предопределен за връзка с всички орбитални спътници на Starlink, ситуирани над тях. Досега за достъп до системата се изискваше антените да се намират на закрепено място.

Сега FCC удовлетвори молбата на SpaceX както и настояването на друга сателитна компания - Kepler Communications. Въпреки това, FCC съобщи, че Kepler и SpaceX би трябвало да се подчиняват на всички бъдещи...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР