Днес Европейският парламент в Страсбург проведе дебат по проекторезолюция за

...
Днес Европейският парламент в Страсбург проведе дебат по проекторезолюция за
Коментари Харесай

Бюджетната рамка 2021-2027 г. - решаваща за бъдещето на Евросъюза

Днес Европейският парламент в Страсбург организира спор по проекторезолюция за Многогодишна финансова рамка след 2020 година Документът показва позицията на Парламента за целите и инструментите, които да бъдат финансирани през идващия програмен интервал. Парламентът показва своята позиция във значим миг преди Европейската комисия да излезе на 2 май с предложение за МФР след 2020 година

В изявлението си евродепутатът социалист Георги Пирински посочи, че проекторезолюцията прави прекомерно сериозната констатация, че сегашната МФР се е оказала негодна да покрие потребностите и провокациите пред Евросъюза, като е изчерпала всички запаси в нея още в края на втората година.

Повторението на сходна обстановка през идващия интервал би било гибелно за Европейски Съюз. Възникващи спомагателни цели, като да вземем за пример за защита, не би трябвало да се финансират за сметка на солидарността.

Пирински посочи, също по този начин, че би било неприемливо така наречен Пакет за обществена правдивост, който през днешния ден Европейска комисия показва, както и Европейският дирек за обществените права да останат просто заявки.

Наложително е за осъществяването им да бъдат обезпечени всички нужни запаси, включително и за действителна Детска гаранция, осигуряваща на всяко нуждаещо се дете минимума храна, облекло и обучение, тъй че да се скъса с парадокса в богат Съюз милиони деца да живеят в беднотия.

Следва също Европейският обществен фонд да се утвърди като мотор на обществените вложения, в това число посредством съчетание с финансови принадлежности, там където е уместно и изпълнимо.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР