Днес един от символите на бургаския и националния хандбал –

...
Днес един от символите на бургаския и националния хандбал –
Коментари Харесай

Силволът на бургаския хандбал Ангел Байчев празнува 75 години

Днес един от знаците на бургаския и националния хандбал – майсторът на спорта Ангел Байчев, навършва 75 години.

Хандбалната му кариера стартира от 1961 година и още на идната година е включен в тима на „ Ботев” (Бургас). Военната си работа в интервала 1964-66 година отбива като играч на ЦСКА (София). През 1968 година е включен в националния тим за мъже, заел 6-то място на Световния юношески фестивал, а през 1971 година като главен играч на родния „ Черноморец” Бургас става републикански първенец с първия извънстоличен тим с тази купа (тр. А.Стойчев). Участник е и в европейския шампионат за КЕШ.

След приключването на спортната си активност през 1980 година Ангел Байчев не напуща хандбалното игрище, а остава на него като арбитър, и то доста добър арбитър. С познанията, уменията и честността си скоро е към този момент арбитър от републиканска категория. Ръководи с триумф сложни и виновни срещи както в националната ни „ А” група, по този начин и в Балкански шампионати и интернационалните прояви. А откакто навърши 50 години, като на утвърден престиж в спорта, му е гласувано доверието да е и пратеник на БФ Хандбал на всички равнища.

Сред приятелите си и в хандбалната общественост славата му се носи и като буен рибар. Често пъти водоемите, където упражнява уменията си, понижават равнището си след негов улов.

Честит Рожден ден на Ангел Байчев! Бъди здрав и … на слука!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР