Днес е Световният ден в памет на жертвите от пътнотранспортни

...
Днес е Световният ден в памет на жертвите от пътнотранспортни
Коментари Харесай

Днес е световен ден в памет на жертвите от катастрофи

Днес е Световният ден в памет на жертвите от пътнотранспортни катастрофи. Тази година мотото е „ Животът не е аварийна част “.

В православните храмове у нас ще бъдат отслужени заупокойни молебствия за упокоение на душите на починалите при пътни произшествия. В София панихидата ще бъде от 10.30 ч. в храм-паметник " Св. Александър Невски ". Ще участват министърът на вътрешните работи Младен Маринов, представители на политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция " Национална полиция ", Българския червен кръст и Съюза на българските автомобилисти.

В митрополитския храм „ Св. Марина “ в Пловдив също ще бъде отслужена панихида за починалите в произшествия. На нея ще участват управлението на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, регионалният шеф Дани Каназирева, зам.-кметовете по превоз и публичен ред Тодор Чонов и Йордан Ставрев. След това на пешеходната пътека до постройката на полицията на бул. „ Шести септември “ служители на реда и представители на регионалната администрация ще връчват на участниците в придвижването листовки и брошури за пътната сигурност.

От началото на годината на територията на Пловдивска област са регистрирани 734 пътни катастрофи с 52-ма починали и 952 ранени. В съпоставяне с предходната година злополуките с ранени са с 92 по-малко. Намаление има и при жертвите – с 16, както и на ранените – с 109. Движение с несъобразена скорост, лишаване на преимущество, нахлуване в насрещно придвижване, излизане отвън пътното платно са главните аргументи за злополуките, сочи разбора на Пътна полиция - Пловдив.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР