Днес е Световният ден на молитвата. Молитвата има силно влияние

...
Днес е Световният ден на молитвата. Молитвата има силно влияние
Коментари Харесай

Отбелязваме днес Световния ден на молитвата

Днес е Световният ден на молитвата. Молитвата има мощно въздействие върху самите молещите се и вярващи в нейната мощ. Според най-новите научни данни пък молитвите имат лечебна мощ, т.е. носят действителни изгоди за здравето на индивида. С молебствия вярващите се освобождават от уплахи, като по този метод покачват имунитета си и укрепват имунната система.

Освен най-популярната " Отче наш ", ето началото на една красива молитва от Антоан дьо Сент-Екзюпери: " Господи, аз апелирам не за чудеса и не за миражи, а за силата на всеки ден. Научи ме на изкуството на дребните крачки. Направи ме бдителен и съобразителен, с цел да мога в пъстротата на всекидневието в точния момент да се спирам на откритията и опита, които ме въодушевяват. Научи ме вярно да систематизирам времето. Дари ми тъничък нюх, с цел да разграничавам значимото от маловажното.

Аз апелирам за мощ за самоограничение и мярка, с цел да не пърпоря и да не лазя в живота, а рационално възнамерявал деня си, да мога да видя върхове и далечни простори, а от време на време дори да имам време за насладата от изкуството.

Помогни ми да осъзная, че илюзиите не оказват помощ с нищо. Нито спомените за предишното, нито фантазиите за бъдещето. Помогни ми да бъда тук и в този момент и да схващам тази минута като най-важната. Опази ме от наивната религия, че всичко би трябвало да бъде безпрепятствено. Дари ми ясно схващане за това, че сложностите, провалите, паденията и неудачите са естествена част от живота, с помощта на която растем и съзряваме.

Напомняй ми, че сърцето постоянно спори с разсъдъка. Изпрати ми в нужния миг някой, който има силата да ми каже истината, само че би го направил с обич ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР