Днес е първата събота в Истанбул от началото на декември

...
Днес е първата събота в Истанбул от началото на декември
Коментари Харесай

Жителите на Истанбул могат да излизат от домовете си за първи път в събота от 4 декември |

Днес е първата събота в Истанбул от началото на декември без възбрана за излизане от домовете. В началото на седмицата ограничаващите ограничения в Турция поради епидемията бяха разхлабени. 

За първи път от 4 декември, когато бе въведена възбрана жителите да излизат от вкъщи си през уикендите, жителите на Истанбул ще могат да се движат свободно в събота до 21 часа, заяви Българска телеграфна агенция. Според критериите на здравните управляващи мегаполисът е подложен в категорията на оранжева зона. По тази причина възбраната за излизане от у дома ще бъде в действие в неделния ден до 5 ч. сутринта в понеделник. 

Животът в Истанбул последователно се възстановява. Ресторантите и кафенетата са отворени, само че до 19 часа, на половината от потенциала си и с показване на специфичен код, който дава опция за следене на инфектираните. Спортните площадки и басейните са затворени. 

Училищата са отворени 2 дни присъствено и 3 дни отдалечено образование в седмицата. Истанбулската огромна община възвърне пътуването на възрастните с безвъзмездни карти в градския превоз, само че единствено в часовете сред 10 и 14 ч. 

Турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа обаче предизвести,че е рано да се приказва за действително нормализиране на обстановката, защото през последната седмица новите случаи на ковид са се нараснали. 

През последното денонощие в Турция са открити 11 302 нови случая на ковид. С общо 2 757 460 регистрирани инфектирани, страната е на девето място в света по този индикатор. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР