Днес е международен ден на река Дунав. Празникът тази година

...
Днес е международен ден на река Дунав. Празникът тази година
Коментари Харесай

Днес е международен ден на река Дунав

Днес е интернационален ден на река Дунав. Празникът тази година минава под мотото „ Бъди деен за по-здрав Дунав ". В Русе дойдоха вицепремиерът и министър на районното развиване и обществената администрация на Румъния Пол Станеску и българският министър на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Вижте повече от директното включване в обедните вести на репортера Пламенка Тонева

Акценти в днешната им среща са трансграничните стратегии и реализацията на Дунавската тактика. Ще бъдат разисквани и опциите за създаване на трети мост на Дунав.

А другояче празничните събития в Русе във връзка деня на реката започнаха рано тази заран. Ентусиасти проведоха регата с каяци по реката. Малко по-късно денем ще бъде открита галерия „ Една река - десетки божествен кътчета ", проведени са разходки с лодки и пърформънс „ Европа - това сме ние ".

Денят ще приключи в Русе с празничен концерт, на който ще звучат „ Дунавското хоро ", „ На хубавия наследник Дунав " и „ Одата на насладата ".

Международния ден на реката ще отбележат всички крайдунавски градове. Парад на лодките, акции по разчистване, рибен фестивал, изложения, пленери, риболовни и кулинарни надпревари са единствено част от празничните събития през днешния ден.

През тази година в границите на акцията за 29 юни се организират и първите начинания в страната от интернационален план на фондация „ Океани без боклуци " за разчистване на река Дунав от пластмасовите боклуци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР