Днес е Лазаровден. Православните християни почитат възкресението на Свети Лазар.

...
Днес е Лазаровден. Православните християни почитат възкресението на Свети Лазар.
Коментари Харесай

Великден за всеки: Възрастни и социално слаби хора получиха пакети с храна

Днес е Лазаровден. Православните християни почитат възкресението на Свети Лазар. Според поверието той бил възкресен от Исус Христос, а името му значи " Бог оказва помощ ". На този ден възрастни и обществено слаби хора получиха пакети с храна от акцията " Великден за всеки ". За четвърта поредна година това подаяние се случва под патронажа на омбудсмана Мая Манолова.

София

Всяка година на друга дата. Но постоянно събота - предпоследната събота преди Великден палим свещ за възкресението на Свети Лазар. Светецът, за който споделят, че в никакъв случай не се усмихвал, тъй като в гибелта си видял какво има в душите на хората.

отец Иван Динков: Тези дни в действителност са най-подходящи за смирение и най-много с тази берекет, която Бог ни е дал, с молитвата - да оказваме помощ.
Помогнали са всички, които са се присъединили в акцията " Купи и показа ", проведена от омбудсмана Мая Манолова. Тяхната помощ през днешния ден стигна до хората под формата на пакети с храна. А всеки, който желае да подари - към момента може да го направи в над 40 магазина в 14 града в страната.

Мая Манолова, омбудсман: Там хора, които пазарят за себе си, могат да купят артикули за възрастни хора, които са в най-уязвимо състояние.
Може да се помогне и от у дома. Със SMS в акцията " Великден за всеки ".

Мая Манолова, омбудсман: Българските жители могат да поддържат с един лев трапезата на бедстващ пенсионер.
Не единствено тъй като е празник. А тъй като някой може би ще се усмихне, щом види, че в душите на хората в действителност има положително.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР