Днес е хилядолетният празник на България. Единственият останал като връзка

...
Днес е хилядолетният празник на България. Единственият останал като връзка
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: 24 май е връзката през минало и настояще, която ни води към бъдещето

Днес е хилядолетният празник на България. Единственият останал като връзка сред предишното и сегашното, което ни води към бъдещето. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на тържественото отбелязване на 24 май пред Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Езикът и образованието са ни съхранили през вековете. Те са и пътят на нашето развиване. Българската писменост, българският език и словесност са опората на националната ни еднаквост. България не е единствено страна в нейните физически граници. Тя е на всички места, където родители възпитават децата си с любов към България, учат ги на езика ни, помнят и следват традициите ни ”, сподели Вълчев.

Той сподели, че с помощта на светите братя Кирил и Методий и на техните почитатели, през днешния ден кирилицата е писменост на повече от 300 млн. души и 70 езика.

„ Малко нации имат привилегията да имат празник като 24 май. Малко са тези, които могат да кажат, че тяхната писменост е в основата на писмеността на доста други ”, съобщи още той и сподели, че през днешния ден освен честваме, само че почитаме и благодарим за делото на светите братя Кирил и Методий, нашите учители, просветители и културни дейци.

„ Днес повече от всеки път се нуждаем от вас. На вас разчитаме да пазим и утвърждаваме България на езика, културата и образованието. И поради вас имаме вяра в светлите ни съдбини ”, сподели в умозаключение Вълчев, обръщайки се към българските учители. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР